Let’s do it, Romania!

Această prezentare necesită JavaScript.

‘Let’s Do It, Romania!’. Inițiativa beneficiază de sprijinul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice /MMSC/, iar voluntarii implicați în campanie au colectat, într-o singură zi, 28 septembrie,deșeuri menajere din arealele naturale (păduri, câmpii, gunoaie de pe malurile pârâurilor și de pe marginea drumurilor etc.), dar și din afara orașelor.

Conform organizatorilor Zilei Naționale de Curățenie, ținta ‘Let’s Do It, Romania!’ în 2013 este creșterea procentajului de reciclare al deșeurilor colectate la 40% din numărul de saci colectați, de la 30% în 2012, 26% în 2011 și 17% în 2010.

În acest an și în aceeași lună cu România vor face curățenie generală Olanda, Franța și Rusia.

De asemenea, la nivelul întregului an, peste 96 de țări vor organiza o zi de curățenie națională, prin intermediul mișcării internaționale ‘Let’s Do It, World!’, cea mai mare acțiune socială organizată vreodată în lume și care a reușit să mobilizeze peste 7 milioane de voluntari.

În România, la primele trei ediții, au participat 650.000 de voluntari, ce au reușit colectarea a peste 1,6 milioane saci de deșeuri.

Din şcoala noastră au fost înscrişi 50 de elevi voluntari din clasele a V-a B, a VII-a A, a VII-a B şi a VII-a C, care însoţiţi de d-le diriginte prof. Zamfir Aurora, prof. Borcea Hermina, prof. Vintilă Georgiana, prof. Avram Cristina şi de d-na consilier educativ Pincovici Alina, au curăţat zona parcului, zona PECO , strada Tudor Vladimirescu, stada Crinului, adunând 50 de saci de gunoaie.

Toţi participanţii au fost mulţumiţi că au putut să ajute măcar puţin la păstrarea unui mediu mai curat şi să tragă un semanal de alarmă în ceea ce priveşte curăţenia în oraşul Pucioasa, pentru a conştientiza cetăţenii în legătură cu această temă şi de ce nu, pentru a-i face mai responsabili.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: