PARINTII, PARTENERI IN ACTIVITATILE „SCOLII ALTFEL”

                 Educaţia copiilor este un scop comun al școlii și al familiei. Acesta poate fi realizat doar in relaţia de parteneriat prin divizarea competenţelor,responsabilităţilor și a funcţiilor între părţile implicate.

             Căutăm permanent canale de comunicare cu părinţii pentru a-i convinge de importanţa participării lor la viaţa școlii.

           In  momentul  conturării  ideii de “Şcoală altfel”mi-am zis că nu pot ţine departe de mine familia. Am discutat la întâlnirile noastre despre intenţiile,obiectivele acestui proiect educaţional.Părinţii trebuia să înteleagă ce se dorește prin acest program naţional. Le-am cerut să facă propuneri care să fie materializate prin efortul nostru comun.Au venit cu idei diverse,unele chiar interesante.Am alcătuit împreună  o listă de acţiuni la care au promis participarea.

            Copiii lor au luat cunoștinţă de oferta noastră, a adulţilor și au selectat ceea ce corespundea curiozităţii lor: ateliere părinţi-copii, vizite,colectare de deșeuri din hârtie.

         Cred că este foarte util pentru părinţi să vadă,să simtă rigoarea,atitudinea,intervenţia promptă a învăţatorului,meșter în optimizarea actului educaţional,în ” îmblânzirea”pornirilor,uneori nepotrivite, pe care le au copiii lor în locuri și situaţii diferite.

      Am avut ocazia să le înlesnesc accesul la “baza de date” pe care noi o accesăm pentru a realiza scopurile propuse: cunoștinţe solide în domenii variate,utilizarea eficientă a acestora,stima de sine,respectul pentru  semeni, cooperarea.

     La sfârșitul fiecărei activităţi am făcut o analiză ,stabilind punctele tari/slabe și ne-am propus să facem schimbările ce pot îmbunătăţi demersul specific acestui proiect educativ.

     Iată câteva dintre aprecierile părinţilor care au participat împreună cu copiii lor la confecţionarea felicitărilor și a ornamentelor pentru sărbătorile pascale:

“Copiii se simt bine în colectiv, sunt  altruiști,comunică f. bine între ei” (M.M)

“Consider că astfel de activităţi sunt frumoase și contribuie la o relaţie bună copil-copil, părinte-părinte,părinte- înv.”(S.L)

Am observant ce frumos lucrează copiii în echipă și implicarea d-nei inv. care le dă sfaturi bune și idei creative” (G. N)

“Sunt elevi inventivi, energici, educaţi bine” ( S.V)

    “A fost minunat! M-am întors în timp, în copilărie lucrând alături de copii.Noi nu făceam asemenea activităţi.” (S.P)

      Vizitele pe care le-am făcut la Detașamentul de pompieri din orașul nostru și la Căminele culturale din Brănești  și Vulcana Pandele au fost  sponsorizate de câţiva părinţi care au asigurat mijloacele de transport. Cei care ne-au însoţit au gustat din plin frumuseţea locurilor,importanţa lor pentru comunitate,pasiunea,dăruirea,eforturile oamenilor care slujesc aici pentru binele nostru.

      S-au întrecut  în imortalizarea acestor clipe cu ajutorul aparatelor de fotografiat, de filmat, au completat în cărţile de onoare ale acestor instituţii.

       Activitatea de predare a hârtiei colectate a fost un mare succes.Cantitati impresionante de deșeuri din hârtie au fost preluate de firma parteneră  ieșind la iveală plăcerea copiilor de a lucra cot la cot cu părinţii lor.

        Oportunităţile  din viaţa noastră trebuie folosite eficient pentru  a ne îmbunătăţi traiul, pentru confortul psihic dat de siguranţa zilei următoare.Copiii au înţeles că așa pot avea  abilităţi de viitori antreprenori, implicaţi  în comunitate, în calitate de cetăţeni.

           Nu se putea  încheia o săptămână atât de solicitantă fără a recompensa copiii. Impreună, părinţi  și copii au petrecut clipe de bucurie cu suc și pizza, arătându-ne încă o dată că suntem o mare familie!

                                                             Inv. FLORINA DIACONU

Reclame

Comments on: "Parintii, parteneri in activitatile „Scolii altfel”-cls. a II-a B-inv. Diaconu Florina" (2)

  1. frumoasa activitate !!!!

  2. Mihaela Vasile said:

    Un proiect deosebit sub îndrumarea doamnei Diaconu Florina, un pedagog de excepţie care se implică alături de părinţi în educarea copiilor noştri. Mulţumim doamnă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: