Această prezentare necesită JavaScript.

                                                             5 Zile…şi toate cinci de Şcoală altfel!

   De cinci zile încoace…am fost  în săptămâna “Şcoala altfel”. Altfel de activităţi, altfel de pauze, altfel de cheltuieli, altfel de elevi, altfel de profesori, altfel de părinţi, altfel de colaboratori, altfel de stres…şi de trei ori mai multă agitaţie ca într-o săptămână normală!     Profesorii care au ieşit cu bine din această săptămână nebună, dar altfel de nebunie, vor fi cu siguranţă selectaţi de onorat dom’ ministru al educaţiei, şi ministru al sportului în acelaşi timp, în echipa de oase rupte, o echipă special creată pentru dascălii conştiincioşi!

    Eeeei…dar gata cu vorbăria şi să vedem la ce activităţi au participat ştrumfii de la clasa a V-a B!

    Luni, 2 aprilie, au sărbătorit Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii sub genericul “Poetul din mine şi…de lângă mine”. Cum? Au creat poezii, şi-au prezentat creaţiile, au aplaudat, şi-au exprimat gândurile şi…surpriză! Au aflat că “poetul de lângă ei” este chiar doamna lor dirigintă, autoare a unui volum de poezii pentru copii intitulat”Aci”. Au făcut cunoştinţă cu personajele cărţii : aricelul Aci, căţelul Zorneaţă, căpriţa, papagalii Coco şi Amina, Alintuţ  şi mulţe altele.  Apoi , au desenat aceste personaje , realizând o minunată expoziţie , îndrumaţi fiind de doamna prof. de desen Nicoleta Doamna.

   Marţi, 3 aprilie, au vizitat expoziţia de artă plastică din holul Centrului Cultural şi expoziţia de sculptură din parcul oraşului, ghid fiindu-le domnul Liviu Brezeanu, sculptor-artist.

   S-au îndreptat apoi către Clubul Copiilor, unde erau aşteptaţi . Au fost primiţi  cu multă căldură de domnul director Radu Foamete , de domnul Andu Diaconescu şi doamna Enescu Speranţa. Au vizitat Muzeu Aviaţiei,  fiind impresionaţi de tot ceea ce au aflat şi au văzut, mai ales că nu cunoşteau prea multe despre  domeniul fascinant al aeronauticii.

   În sala de gimnastică “Mina Teleleu “, colegul lor, Alexandru  Vişan, campion internaţional la aeromodelism, a făcut o demonstraţie inedită: a lansat un avion în greutate de… 1 gram,! Da, nu este o glumă, doar 1 gram ! O  adevărtă bijuterie în preajma cărei nici să respire nu îndrăzneau! Au trecut şi printr-o peripeţie: unii dintre ei  au rămas blocaţi în sală,  trăgând o sperietură zdravănă!

   Abandonând domeniul aeromodelismului, au fost “înfiaţi” de doamna Enescu Speranţa, participând la un atelier de pictură, coordonat de doamna mult îndrăgită. Au pictat şi …s-au pictat!  Floricele, inimioare, steluţe, fluturaşi , au împodobit obrăjorii rumeni şi mâinile delicate ale ştrumfilor de la VB.

   Luându-şi rămas bun de la gazde, au pornit cu paşi vioi spre stadionul oraşului, în zona blocurilor ANL, ghid fiindu-le colega lor, Teodora Măntoiu. Au devenit şi părinţi…de căţelusi ! Cum ? Au întâlnit în zona blocurilor o căţea , mămica a 6 căţeluşi drăgălaşi, drăgălaşi ! Pe trei dintre ei i-a adoptat Bogdan, Miruna şi Ştefan.  Prin acest gest, copiii aceştia minunaţi, au dovedit că iubesc animalele şi că îşi pot asuma si responsabilităţi!

   A doua zi de Scoală altfel se termina într-o atmosferă de bucurie la maxim!

  Miercuri, 4 aprilie, strumfii poznaşi au fost oaspeţii domnului primar al oraşului Pucioasa, jr. Bădău Dănuţ. A fost o întâlnire de suflet, în sensul că, domnul primar, s-a lăsat dezgolit de secrete în faţa întrebărilor  serioase sau mai şugubeţe ale copiilor.  Au plecat şi cu daruri: un frumos trofeu şi o sponsorizare a unei excursii la Bucureşti!

  A urmat vizitarea atelierului de croitorie Risconf. Au aflat cum se croieşte, cum se matlasează, cum se coase un tiv sau  un fermoar. Şi de aici au plecat cu daruri: o sacoşă cu bucăţi de materiale viu colorate.

   S-au întors la şcoală întrucât urma  în program concursul de cultură generală “Ştiu…şi câştig!”. Atmosfera concursului a fost una incendiară iar cei mai buni au câştigat: Elena P., Alex V., Andrada şi Smaranda .

  Sfârşitul zilei s-a terminat cu o altă acţiune  de suflet: hrănirea câinilor comunitari! Înarmaţi cu 6 sacoşe de mâncare specială pentru câini,au pornit-o prin oraş,  dornici să realizeze o faptă bună! Iar animalele i-au primit cu bucurie! O altă zi din  săptămâna Şcoală altfel lua sfârşit!

Joi, 5 aprilie, copiii nu au părăsit sala de clasă. Au avut foarte mult de lucru !  Au realizat diferite obiecte din materiale reciclabile, coordonaţi şi de doamna profesoară de desen,  în vederea participării la un concurs internaţional  pe teme ecologice. Au desenat, au decupat, au lipit, au cusut, au croşetat,  au creat…Maşinuţa hazlie, Floricica-mireasă, Măriuca, păpuşa de lemn, Pălăria magică, 3 creioane colorate sunt doar o parte din creaţiile lor. Fetele au confecţionat superbe bijuterii, marca Five B!   Au plecat acasă obosiţi dar…si mulţumiţi!

Vineri, 6 aprilie, activităţile s-au desfăşurat tot în şcoală. În prima parte a zilei , ştrumfii s-au întâlnit cu doamna doctor stomatolog Geanina Bârză. Dumneaei le-a vorbit despre igiena dentară, despre bolile de dinţi, despre prevenţie şi hrană sănătoasă! Apoi, a urmat un scurt control stomatologic pentru a descoperi dacă ştrumfii silitori mai au dentiţie de lapte!  Întâlnirea s-a încheiat într-o atmosferă caldă, prietenească, copiii căpătând mai multă încredere …în dentişti!

   Au urmat  întrecerile sportive, o parte desfăşurate în curtea şcolii, o parte în sala de clasă.   Concursurile  de role, de skateboard, de alergat în sac, de alergat cu lingura în gură şi mingea de ping-pong în lingură, ia binedispus pe toţi copiii, dar ia şi obosit!

   În ultima parte a zilei  a avut loc o discuţie-dezbatere pe tema “Politeţea se învaţă!”. Au aflat care sunt regulile de politeţe în anumite situaţii, constatând că…nu prea le aplică în viaţa de zi cu zi! Aşa că, dorind să demonstreze că sunt totuşi nişte copii politicoşi, i-au mulţumit doamnei diriginte pentru tot efortul depus  în aceasta săptămână de Şcoală altfel, pentru grija ce le-a purtat-o şi ideile tari pe care le-a avut!

Săptămâna Şcoala altfel se încheia! Obositoare, gălăgioasă dar…SUPERBĂ!

Acum, ştrumfii de la V B aşteaptă cu nerăbdare excursia de la Bucureşti : spectacolul de circ, filmul 3D «Piraţii din Caraibe », shopping-ul… O excursie ce se doreşte …de vis!

                                                                                                Prof.diriginte Camelia Moraru

Reclame

Comments on: "Şcoala altfel-cls. a V-a B- diriginte prof. Moraru Camelia" (2)

  1. FRUMOASE ACTIVITATI

  2. stan andrada said:

    cea mai tare diriginta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: