PREZENTARE  DE  CARTE

 Suflete albe  (volum de proză)

Literatura în exerciţii (re)creative

 

Autor: Adriana Milu 

(prof. de limba română la Şcoala cu cls. I-VIII  ,,Mihai Viteazul’’, Pucioasa)

De acelaşi autor- volumul de poezii   Zbor fără aripi

 

Ar putea fi numită colecţia 2în1. De ce? Pentru că, pe de o parte, prima carte intitulată Suflete albe oferă cititorului de orice vârstă 10 texte în proză şi 10 tablete pentru (ne)muritori, pe de altă parte, cea de-a doua carte, mai exact o broşură, intitulată Literatura în exerciţii (re)creative, propune cititorului, de data aceasta elev de gimnaziu, rezolvarea de exerciţii (re)creative având ca suport textele din primul volum. Aşadar, împreună, cele două cărţi hrănesc sufletul şi mintea micului lector. Şi nu numai… Cartea este dedicată  tuturor celor care iubesc animalele, copiii, viaţa.

De asemenea, aceste două cărţi sunt adresate dascălilor de limba română din gimnaziu, care le pot folosi ca instrument de lucru în activitatea pe care o desfăşoară la clasă. Pot fi utile la orele de lectură particulară, dar mai ales, pot constitui un suport de real folos în  realizarea unui opţional de lectură la disciplina limba şi literatura română. Exerciţiile din broşură sunt structurate pe două niveluri, fiind marcate corespunzător,  astfel că pot fi date elevilor spre rezolvare acele cerinţe care corespund nivelului lor de pregătire şi de dezvoltare intelectuală.

În concluzie, se poate spune că acest volum este gândit ca fiind  2în1, adică un instrument de lucru util atât pentru stimularea lecturii literare, cât şi pentru stimularea gândirii critice, creative.

Pentru comenzi şi alte detalii, vă puteţi adresa autorului acestor cărţi pe adresa de email         miluadriana@yahoo.com.

 

    Cuprinsul volumului Suflete albe :   Poveste cu îngeri, Bombiţă, Ideea din vârful creionului, În balon, Bătrânul Nip, La fel ca odinioară, Stejarul, Coco şi Fifi, Prichindeii pădurarului, Un câine avea un om…;  Orbul găinilor, Gura lumii, În coadă de peşte, Cu du-te-vino, Liber ca pasărea cerului, Vorbe-n vânt, A fi sau a nu fi…,   Numai lapte şi miere,  Am dat-o-n bară, Floare la ureche. 

Reclame

Comments on: "Prezentare de carte-prof. Milu Adriana" (1)

  1. o coperta frumoasa !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: