”Joc de creion” s-a născut din dorința elevilor și profesorilor școlii de a avea o publicație proprie, în care să-și exprime gândurile, emoțiile, sentimentele. Revista și-a făcut debutul în decembrie 2003, având o apariție bianuală. Profesorii coordonatori ai revistei, și în același timp și tehnoredactori, au fost, până în 2007 Milu Adriana și Ana Mihaela, iar în umătorii ani Milu Adriana.

Colectivul de redacție a fost alcătuit în fiecare an din câte doi elevi, reprezentanți ai claselor V-VIII, cărora li s-a alăturat uneori , și un reprezentant al claselor I-IV. Printre colaboratorii revistei s-au numărat atât elevi , cât și cadre didactice. Ilustrația copertei a fost realizată de către elevi, sub atenta îndrumare a profesoarei de educație plastică Trâncă (Milea) Antigona.

În cuprinsul revistei se regăsesc teme și domenii variate, un întreg repertoriu, în funcție de idealul, personalitatea , intențiile celor care au dorit să devină reporterii acesteia. Au fost așadar abordate subiecte precum : activitățile și rezultatele remarcabile ale școlii, creații literare aparținând elevilor (poezie, proză, teatru), teste de personalitate, lecții de dirigenție, noutăți și curiozități din diverse domenii, divertisment, etc.

La concursul județean al revistelor școlare, ”Joc de creion” s-a remarcat an de an, obținând de cele mai multe ori premiul al II-lea.

De remarcat că apariția primelor numere ale revistei a stârnit curiozitatea jurnaliștilor, care au ținut să laude inițiativa profesorilor coordonatori în presa Dâmbovițeană. Puțin mai târziu au avut parte și de critici din partea aceluiași jurnal, critici care s-au dovedit a fi constructive.

De asemenea, inițiativa scoaterii la lumină a unei reviste care să reprezinte Școala ”Mihai Viteazul”din Pucioasa, a fost apreciată și încurajată de poeta și prozatoarea Alexandrina Dinu, care consideră că ”o revistă pentru copii este o carte de povești scrise cu seriozitate și talent , și înseamnă performanță remarcabilă, deosebită , pentru colectivul de redacție și pentru școala care o reprezintă. Trebuie să fii bun intelectual, mare cititor și, de ce nu, un artist al condeiului, pentru a reda universul inocent al gândurilor , preocupărilor școlare și extrașcolare și a vocației.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: